Burenhulpdienst

Nieuws februari 2016

Er zijn inmiddels rond de 30 vrijwilligers die hulp willen bieden in Feanwâlden en omstreken. Deze hulpbieders hebben allen een vrijwilligerscontract gesloten bij Stichting Welzijn Het Bolwerk. De Burenhulpdienst is een vorm van georganiseerde burenhulp. Het gaat om kleine klusjes in en om het huis, maar ook helpen met boodschappen doen, vervoer naar een ziekenhuis, theater of winkelcentrum. Ook samen met iemand wandelen of een kopje koffie drinken behoort tot de diensten.

Heeft u hulp nodig of wilt u hulp bieden, neemt u dan contact op met Het Bolwerk, Burenhulpdienst. Zij brengen zorgvrager en zorgaanbieder met elkaar in contact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Het Bolwerk.

Bezoekadres:     Zuiderschans 10, 9101 PZ Dokkum
Telefoon:        0519 292223
E-mail:          info@het-bolwerk.eu
Website:         http://het-bolwerk.eu

Publicatie in Doarpskompas

juni 2015

Advertenties

Meest recente berichten

De uitnodiging voor de workshop!

Workshop : Lokale democratie en burgerbegroting

Datum en tijd: woensdag 6 december 18:00 uur
Waar: Boerderij “De Omleiding”, Bûtefjild 24, 9269 TV te Feanwâlden

Aanmelden voor 3 december via mail dorpsbelangenff@gmail.com of tel: 06-38930211

Voor wie?

Iedereen is welkom. Mensen uit Feanwâlden / Feanwâldsterwâl en omstreken, mensen die willen weten wat het is, mensen die kunnen vertellen hoe het werkt, mensen die er mee te maken krijgen, mensen die kunnen uitleggen wat de beperkingen zijn, mensen die mee willen denken, kortom: Iedereen! Dus ook jij.

In het kader van:

Dorpsbelangen Veenwouden/Veenwoudsterwal organiseert op 6 december vanaf 18:00 uur in het kader van haar project Pilot Lokale Democratie een workshop “Burgerbegroting”. Na een lekkere warme Hollandse maaltijd gaan we onder leiding van Joop Hofman kijken naar wat een burgerbegroting is en wat het voor de lokale democratie op kan leveren.

Burgerbegroting is een proces van democratische besluitvorming en een vorm van directe democratie, waarbij alle burgers samen zelf beslissen hoe een (deel van het) overheidsbudget wordt besteed..

Joop Hofman is de internationale goeroe op het gebied van burgerbegroting en heeft al veel gemeentes begeleid op weg naar een burgerbegroting. Niet alleen hele grote steden, maar ook bijvoorbeeld de gemeente Oldebroek op de Veluwe!

Democratie draait om mensen informeren, naar mensen luisteren, goede oplossingen bedenken en samen daarover te beslissen.

Lokale democratie is samen beslissen over die zaken die er voor ons dorp toe doen…. Geen zaken die de gemeente, de provincie, de staat of Brussel allemaal moeten regelen, maar wel als inwoner meebeslissen over je eigen buurt, een bibliotheek, sportvoorziening, zorg en wonen, etc etc.

Dorpsbelangen onderzoekt met hulp van stichting Doarpswurk wat er nodig is om “samen besluiten” eerlijk en transparant te organiseren. We gaan er vanuit dat dit door directe democratie mogelijk moet zijn: geen vertegenwoordigers kiezen, maar iedere inwoner doet zélf mee en heeft gelijke rechten op informatie en gelijke zwaarte van stem.

  1. Project Lokale Democratie Feanwâlden Geef een reactie
  2. Lokale Democratie Geef een reactie
  3. Mienskips energieplan Geef een reactie
  4. Mantelzorg café Geef een reactie
  5. Bericht van de Centrale As Geef een reactie
  6. Kansen in Kernen Geef een reactie
  7. Agenda Geef een reactie
  8. Extra sneltrein Geef een reactie
  9. Sinterklaas Geef een reactie