Rubber Verwerking Nederland heeft vergunning gekregen

Rubber Verwerking Nederland krijgt van rechtswege vergunning voor vestiging aan De Swette te Feanwâlden.

Al ver voor de procedurefout waardoor de vergunning van rechtswege verleend moest worden heeft Dorpsbelangen samen met omwonenden en ondernemers van industriegebied De Swette een uitvoerige zienswijze ingediend met argumenten waarom de vestiging van RVN niet wenselijk is.

RVN heeft nu een aanvraag gedaan voor opslag van 10 miljoen kilo rubber maar geeft tegelijkertijd aan uiteindelijk ook te willen verwerken (shredderen).
Shredderen kan enorme overlast veroorzaken voor de omgeving, zowel direct (verkeersoverlast, lawaai, stank, fijnstof) als ook op de lange termijn (kankerverwekkende stoffen, grondwatervervuiling, ongedierte).

Ook opslag alleen geeft een aantal van deze problemen. Het allerbelangrijkste probleem is echter het gevaar van brand. Opslag van zo’n enorme massa brandbaar materiaal op een locatie als deze is een enorm risico voor de aangrenzende woningen en bedrijven om ook in brand te raken. Daarnaast zal de rookoverlast enorm zijn en mogelijk dagenlang het omliggende gebied maar mogelijk zelfs heel Feanwâlden in de greep houden.

Dorpsbelangen is nu druk bezig met omwonenden en ondernemers om inhoudelijk bezwaar te maken tegen deze vergunning. Dit gebeurt met een aantal zeer vakkundige adviseurs.
Deze adviseurs verzekeren ons dat er voldoende redenen en argumenten zijn waarop de gemeente deze aanvraag tegen had kunnen houden. Deze argumenten zullen wij gebruiken om alsnog bezwaar te maken.

Iedere belanghebbende mag zelf ook bezwaar maken tegen dit besluit. Wij juichen dit van harte toe. We overwegen om een lijstje van aandachtspunten en mogelijke bezwaren te maken.

Binnenkort zullen we een petitie starten waar iedereen kan laten blijken niet blij te worden van deze plannen. Deze petitie zal dan samen met het bezwaar aan gemeentebestuur en politiek worden aangeboden. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom op dorpsbelangenff@gmail.com of 06-38930211.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s