Zwerfafval Tytsjerksteradiel

Door de gemeente Tytsjerksteradiel werd Dorpsbelangen geattendeerd op de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor het zwerfafvalvrij maken van Tytsjerksteradiel. Mocht uw organisatie of vereniging de uitvoering hiervan op zich willen nemen dan is dit een kans om een schone leefomgeving te creëren en de kas te spekken. Zie hieronder het bericht:

In navolging op de periode 2013 – 2015 willen we u ook dit jaar weer vragen mee te werken aan het opruimen en/of voorkomen van zwerfafval in uw dorp in ruil voor een vergoeding van ongeveer € 0,75 per inwoner per jaar.

Graag horen we van u of u (weer) mee wilt werken aan deze actie en wat u dan denkt te willen/kunnen gaan doen of misschien al hebt gedaan! Zo gauw we uw bericht (e-mail: mderks@t-diel.nl) hierover hebben ontvangen, kunnen we ook de exacte vergoeding bepalen en aan u overmaken.

De manier waarop u uw dorp zwerfafvalvrij wilt krijgen/houden is geheel aan uzelf. Zo kunt u denken aan preventieve acties zoals een serie artikelen in de dorpskrant en/of een lesprogramma op school? Het inschakelen van sportclubs of andere organisaties is ook een optie of het opruimen in een himmelwike of met een vaste ploeg vrijwilligers die de taken onderling verdelen! Het kan en mag allemaal. Wel horen we graag wat uw plannen en acties zijn (geweest).

Tot slot, voor materialen om zwerfafval op te ruimen en communicatie middelen over dit thema willen we u op www.NederlandSchoon.nl attenderen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s