MFC Feanwâlden

In de Leeuwarder Courant stond op 26 januari onderstaand artikel.Het bestuur van Dorpsbelangen heeft als reactie hierop een ingezonden brief gestuurd:

Nee toch…
De reactie van wethouder Wiersma van Dantumadiel aan het slot van het artikel in de LC van dinsdag 26 januari heeft ons verbaasd (pag. 22 Stekker uit plan voor dorpshuis Feanwâlden).
Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o. vindt het fijn dat het college van Dantumadiel het advies van de commissie MFC/dorpshuis i.o. serieus neemt. Dat kan ook niet anders. Er is twee jaar met veel inzet door vrijwilligers aan het plan voor een dorpshuis in het centrum gewerkt. Het is niet gelukt, dat is bijzonder spijtig. Als de gemeentelijke organisatie enkele jaren geleden zelf het initiatief had genomen een dorpshuis in Feanwâlden te bouwen, had het waarschijnlijk vorig jaar tegelijk met de Koemarkt geopend kunnen worden. In Damwâld en in de Westereen heeft de gemeente wel zelf een dorpshuis neergezet. In Feanwâlden moesten vrijwilligers op verzoek van de gemeente bereid gevonden worden om een haalbaar plan uit de grond te stampen. Laat wethouder Wiersma blij zijn dat er niet een niet-exploitabel gebouw komt in plaats van nu al te beknibbelen op de 8 ton die beschikbaar is voor een dorpshuis in Feanwâlden. Wordt Feanwâlden voor deze beslissing gestraft? De commissie MFC/dorpshuis i.o. komt met een alternatief, waar zeker geld voor nodig is. Om dit alternatief wel te laten slagen, is een volledige, positieve inzet van wethouder Wiersma (en de rest van het college van B&W) zeer wenselijk. Bij voorbaat beknibbelen past daar niet bij!
Bestuur Vereniging van Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o.

LC 160126 MFC

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s