Grienpaviljoen op de Koemarkt

In opdracht van de Vereniging van Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o. is een kunstwerk van Merijn Vrij op de koemarkt geplaatst. Het is een groen paviljoen van acht meter doorsnede met bankjes aan de binnenzijde. Het geeft een intieme en besloten zitplaats die gebruikt kan worden door bewoners en bezoekers van Feanwâlden. Op 4 juni 2015 is het grienpaviljoen geopend door wethouder Roelof Bos en oud voorzitter van dorpsbelangen Roel Dijkstra, tegelijk met de opening van het vernieuwde centrum van Feanwâlden.
11393204_972710779425862_4153051317341811976_n
Het paviljoen biedt ruimte voor allerlei activiteiten en initiatieven door het jaar heen. Een plek voor alle dag om te praten, lezen, musiceren, eten, verpozen en te kijken naar het ‘griener wurden’ van de koepel. Met het groene kunstwerk wordt als het ware de natuur van het Bûtenfjild (Ecologische Hoofd Structuur) in het dorp gebracht. Met planten als blauwe regen (Wisteria), blauwe druif (Boskoop Glory) en dit jaar ook pronkers (Lady Di) zijn er bloemen, fruit en groente te vinden in de loop van het seizoen.  Alle ruimte dus voor een oogstfeest in september of een flesje wijn gemaakt van druiven van de koemarkt: ‘vin du marché de vache’.
DSC00560
Het keunstwurk bestaat naast de planten uit bakken (afgeleid van de aardappelkist) uit Larix, een stalen frame en is doorvlochten met wilgentenen (Salux). Door groen toe te voegen krijgt het werk een veranderend uiterlijk. Groei, bloei, tijd en seizoenen spelen nadrukkelijk mee in het beeld.
Het grienpaviljoen is gemaakt met behulp van vele vrijwilligers uit Feanwâlden. De dorpsbewoners hebben geholpen met het kisten maken, opbouwen, grond kruien en planten. Ook zal het onderhoud worden gedaan door dorpsbewoners. Dorpsbelangen is nog op zoek naar een poule van vrijwilligers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s