Ansche Miedema Wrotterspriis en kampioenen 2015

Maandagavond 30 maart ontving Rein Velllinga de “Wrotterspriis” van 2015 uit handen van de voorzitter van Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o., Mathilde Hommes. De prijs is hem toegekend voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor diverse organisaties in het dorp. Onder luid applaus van alle aanwezigen bij de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o. nam Rein Velllinga volkomen verrast de oorkonde en het boeket bloemen in ontvangst.

150330 DSC_1069

Hij is voorgedragen door inwoners uit Feanwâlden. Al op jonge leeftijd vervulde Rein Vellinga een functie in het bestuur van de voetbalvereniging, was leider en vertegenwoordigde de voetbalvereniging in de sportcommissie, een overkoepelend orgaan van alle sportverenigingen in het dorp. Hij is actief geweest in de toenmalige kaatsvereniging en vervulde negentien jaar lang een bestuursfunctie als secretaris en penningmeester in Mei Elkoar Ien (MEI). Nu alweer negen jaar is hij penningmeester bij Toneelvereniging Vriendenkring en ook bij de Sûkerei te Damwâld is hij actief als rondleider. Deze bescheiden ‘wrotter’, het liefst actief op de achtergrond, verdient het beslist om in het zonnetje gezet te worden

De Fries, Districts en Nederlands kampioenen van Feanwâlden en Feanwâldsterwâl zijn weer in het zonnetje gezet. Ieder jaar vindt deze gebeurtenis plaats aan het begin van de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging van Dorpsbelangen Veenwouden / Veenwoudsterwal e.o. Maandagavond 30 maart konden 7 kampioenen van gymvereniging GVV (acrogym, turnen en groepsspringen), 5 judokampioenen en één kampioen skeeleren worden gehuldigd. Zij ontvingen een roos, oorkonde en VVV bon van het bestuur van Dorpsbelangen. Feanwâlden en Feanwâldsterwâl zijn trots op hun vele enthousiaste sporters, die ook nog eens op hoog niveau presteren!

150330 DSC_1063

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s