In doarpshûs foar Feanwâlden. No of Nea !

Sinds 2011 is de werkgroep Multifunctioneel centrum/Dorpshuis Feanwâlden actief geweest.

Rapport No of Nea
In juni 2013 werd het rapport ´In doarpshûs foar Feanwâlden. No of Nea!´ aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dantumadiel. Dit rapport had de steun van verschillende dragende organisaties in Feanwâlden: in de werkgroep voor het dorpshuis waren vele organisaties vertegenwoordigd. Belangrijkste conclusie: er dient een nieuw multifunctioneel centrum/dorpshuis te komen op de locatie van De Mienskip.

Locatie De Mienskip
Er zijn diverse locaties tegen elkaar afgewogen. Het gaat om de ruimte en om het geld dat met aankoop van grond gepaard gaat (als eigenaars al willen verkopen). Er waren drie zwaarwegende argumenten voor De Mienskip-locatie:
1. Alleen de locatie De Mienskip voldoet aan de benodigde vierkante meters.
2. Sanering van de Mienskip voorkomt dat er dubbele faciliteiten naast elkaar zullen bestaan.
3. Planologisch kan er alleen op de locatie De Mienskip vlot gebouwd worden.
Andere bestemmingen vragen extra geld en vereisen dat er een bestemmingsplanprocedure moet worden doorlopen.

Stichting in oprichting
Het was een ingewikkelde puzzel, maar de werkgroep kwam tot een eensluidend advies. Vervolgens was het wachten op de reactie van de gemeente. Nog voor de komende raadsverkiezingen zouden spijkers met koppen kunnen worden geslagen. Tempo. Actie!

Er werd alvast een Stichtingsbestuur in oprichting voor het dorpshuis gevormd, waarin o.a. zitting hebben afgevaardigden van Dorpsbelangen, de Protestante Gemeente Feanwâlden/Feanwâldsterwâl en het ouderenwerk.

Opiniepeiling politiek raadsvoorstel
Groot was de teleurstelling toen de Gemeenteraad in februari 2014 besloot het raadsvoorstel om € 800.000,- voor het dorpshuis uit te trekken, van de agenda haalde. Hierdoor loopt het project weer vertraging op!

Om de voortgang toch gaande te houden, nodigen wij nu alle politieke partijen in Dantumadiel uit om hun standpunt aan ons kenbaar te maken. Wij willen van hen horen hoe ze denken over het raadsvoorstel. Zijn ze voor of tegen de voorstellen van het Dorpshuis?

We willen niet dat ze zich achter procedures kunnen verschuilen. En we hopen op positieve berichten.

Op 10 maart zullen we al die gesprekken hebben gehad en verwachten we de inwoners van Feanwâlden en Feanwâldsterwâl over de standpunten van de zeven politieke lijsten te informeren, zodat wij weten waar we aan toe zijn.

Namens Dorpsbelangen Veenwouden/Veenwoudsterwal e.o., de Protestantse Gemeente Feanwâlden/Feanwâldsterwâl, de werkgroep MFC/Dorpshuis, het stichtingsbestuur in oprichting van MFC/Dorpshuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s